Code 95-U19 Leefstijltraining


 

 "Een gezonde leefstijl een kwestie van keuzes!!

 

Gezond aan het werk! dat is de boodschap die we overbrengen op uw medewerkers. Met praten alleen bereik je dat vaak niet. De goede adviezen worden vaak enthousiast ontvangen, maar leiden zelden tot het veranderen van gewoontes. Iedereen weet dat bewegen bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Maar wat is gezond eten en hoe zorg ik voor voldoende ontspanning. En hoe zit het met drinken van alcohol en roken?

De training

Tijdens de training krijgen medewerkers inzicht omtrent hun persoonlijke fysieke gezondheid. Dit inzicht krijgt men door het meten van o.a. de conditie, BMI, vetpercentage en buikomvang. Met behulp van het persoonlijke actieplan hebben de medewerkers aan het einde van de training inzicht op welke vlakken zij kunnen werken aan hun gezondheid en hoe zij dit aan kunnen pakken.

 

Doelgroep

De training is geschikt voor alle medewerkers met een overwegend zittend beroep hebben. De training wordt o.a. verzorgd voor vrachtwagenchauffeurs, kraanmachinisten en heftruckchauffeurs.

 

Opzet van de training

Wij bieden een interactieve training waar wij door middel van invul- en bewegingsoefeningen de verschillende onderwerpen die gezondheid beïnvloeden bespreken. De deelnemers leren dat een kleine verandering aanbrengen in de dagelijkse gewoontes veel effect kunnen hebben op de leefstijl.

 

Bij de training wordt o.a. aandacht besteed aan:

  • BRAVOS-thema’s (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning en slapen)
  • Vitaliteitsmeting
  • Dagelijkse gewoonten
  • Inzicht in gezonde voeding en de hoeveelheid calorieën van de maaltijden op een dag.
  • Conditie (hoe reageert mijn hartslag)
  • Fysieke belasting
  • Werkdruk en ontspanning
  • Persoonlijk actieplan
  • Op basis van de vitaliteitsmeting wordt het theorie- en praktijkgedeelte van de training op de cursist afgestemd.

 

Deelname
De training wordt verzorgd voor groepen  tot maximaal 16 personen. 

 

Locatie

De trainingen vinden plaats bij StudioFysiek in Stiens, of op eigen locatie.
 
Kosten per deelnemer
€ 120,- inclusief gezonde lunch.

* exclusief btw.

* exclusief kosten CBR.
 

Trainer
De trainer is gediplomeerd gewichtsconsulent en fitnesstrainer, beschikt over ruime ervaring in het begeleiden van (beginnende)sporters en heeft ruime kennis over vitaliteit en het verbeteren hiervan. 

 

Tot slot
Aan het einde van de training ontvangen de deelnemers een deelname certificaat en wordt door Fitze de deelname bij het CBR bevestigd waarmee wordt voldaan aan de eisen van het CBR voor deze nascholingscursus.

 


       

                                                                                    

Aanmelden of info     

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Gratis verkregen Code 95 wordt ingetrokken

Onlangs heeft de minister van IenW de door haar gekozen oplossing bekend gemaakt voor het probleem dat is ontstaan rondom de vroegere vrijstelling van Code 95 voor chauffeurs, geboren voor 1 juli 1955.

 

Voorheen gold er, alleen in Nederland, een vrijstelling waar de Europese Commissie ernstig bezwaar tegen heeft gemaakt. Dit wordt nu opgelost met een wetswijziging. Het ministerie voorkomt hiermee dat de Europese Commissie een rechtszaak (een zogeheten infractieprocedure) bij het Europese Hof van Justitie start tegen Nederland.

TLN vindt het intrekken van een geldige Code 95 op een geldig rijbewijs een zeer grote stap. Dit is natuurlijk erg vervelend voor de chauffeurs die het treft. En voor hun werkgevers, in de huidige krappe arbeidsmarkt. Maar TLN heeft ook begrip voor het feit dat het ministerie zich gedwongen ziet door de Europese Commissie om deze stap te nemen. Desgevraagd deelt het ministerie mee aan TLN dat de wetswijziging uiterlijk op 1 januari 2020 in werking treedt.

Verklaring van Nascholing tonen of rijbewijs inwisselen

Uit onderzoek van het ministerie blijkt dat het momenteel nog om een grote groep chauffeurs gaat die voor de genoemde datum geboren zijn. Zij hebben tot 1 maart 2015 hun Code 95 gekregen bij het verlengen of omwisselen van het rijbewijs, zonder dat daarvoor 35 uur nascholing vereist was. Na het schrappen van deze uitzondering kan een beroepschauffeur alleen via een Verklaring van Nascholing (VVN) de Code 95 opnieuw bij laten schrijven op het rijbewijs.

Om een infractieprocedure bij het Hof van Justitie van de Europese Unie te voorkomen, komt het kabinet nu met een wetswijziging die het mogelijk maakt de codes 95 die verstrekt zijn onder de toen geldende vrijstelling in te trekken. Alle chauffeurs die beroepsmatig willen blijven rijden, moeten  daarom alsnog tijdig nascholing volgen om beroepsmatig te kunnen blijven rijden. De overige (C en/of D) rijbewijshouders zijn verplicht hun rijbewijs om te wisselen voor een exemplaar zonder code 95.

Praktische gevolgen aangekondigde wetswijziging

Veel chauffeurs in de doelgroep hebben vlak voor 1 maart 2015 hun rijbewijs verlengd, waardoor de einddata van deze rijbewijzen in februari 2020 liggen. Dat is dicht bij de verwachte ingangsdatum van de aangekondigde wetswijziging. Zeer waarschijnlijk zijn de beroepschauffeurs die nog willen blijven rijden na die datum, nu al begonnen met het volgen van de 35 uur nascholing. Als dat nog niet zo is, dan is snel starten wel het dringende advies.

Er is echter ook nog een aantal chauffeurs uit de doelgroep die in januari 2013 hun laatste kans hebben gegrepen om nog een (C- en/of D-) rijbewijs te krijgen met een geldigheidsduur van tien jaar. De einddata van die rijbewijzen liggen in januari 2023. Het ziet er naar uit dat voor deze groep de wetswijzing echt gevolgen gaat hebben. Als de chauffeur beroepsmatig wil blijven rijden, dan is ook hier het advies om zo snel mogelijk te starten met het volgen van 35 uur nascholing.